• Rejestracja
Witaj! Zarejestruj się i zostań Super Radnikiem. Poznaj fajnych ludzi i odpowiadaj na ich pytania.

Radnik.pl to serwis, w którym możesz zadawać pytania innym użytkownikom i ekspertom, dzielić się wiedzą z innymi i zdobywać wiedzę na liczne tematy. Zobacz, jak możesz pomóc innym.

Radnik.pl korzysta z plików cookies, aby zapewnić Ci największy poziom usług. Dowiedz się więcej.

Dlaczego jak się wrzuci do wody mrożone potrawy – to toną, a w trakcie gotowania wypływają na wierzch?

0 głosów
Przyznam się, że nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale wzbudziło to moje podejrzenie. Mrożonki mają w sobie przecież lód, który jest lżejszy od wody, więc po jego roztopieniu ciężar właściwy rośnie, powinno więc być odwrotnie.Jaka jest wasza teoria na ten temat?
pytanie zadane 29 marca 2019 w Elektronika, RTV i AGD przez użytkownika niezalogowany
 

Twoja odpowiedź

Your name to display (optional):
Prywatność: Twój adres użyty będzie jedynie do wysyłania tych powiadomień.
Weryfikacja antyspamowa:
Zaloguj lub zarejestruj się, aby nie przechodzić procesu weryfikacji w przyszłości.
nfz skierowania
Agile Software Development Team Poznan Poland
...