Calor-mocny, słodki, lekko kwaskowy napój o smaku zbliżonym do wiśni z nutką mięty i cytryny. Najczęściej ponadto jest przyprawiany ziołami(lecznicymi albo i nie) Calor uzyskuje się z owoców i kwiatów z drzewa diabłła. Jest to roślna z gatunku oma(organizm modyfikowany alchemicznie) skutkiem tego jest iż sok owoców i kwiatów oddziałuje na receptory ciepła sprawiając iż człowiek się rozgrzewa. Owoce i kwiaty gotuje się w garnuszku aź puszczą soki( sok owoców jest kwaśny zaś kwiaty aydzielają slodkawy nektar) potem całość przelewa się przez sito. Sok ponownie stawia się na ogniu zaś kwiaty i owoce przepuszcza przez sitoprasę jest to podziurawiona płyta na którą spada ciężki ołowiany tłok skutkiem tego owoce i kwiaty tracąca resztki soki, który skapuje do miski poniżej. Sok ten dodaje się do reszty a potem(ewentualnie)zaprawia ziołami i gotuje aż zrobi się gęsty i kleisty . Potem daje mu się schłodzić taki napój można potem pić na ciepło lub na zimno z dodatkiem alkoholu lub bez. Świetnie sprawdza on się w zimne dni, a z odpowiednimi ziołami ma też właściwpści lecznicze