Myślałam trochę nad tym, i zastanawiałam się: czy rozpoczęcie produkcji karmy dla psów byłoby dobrym planem na biznes? Mam już przygotowane receptury, różne smaki, różne mięsa, mam nawet sprawdzone źródło, z którego brałabym produkty... Karma oparta byłaby oparta na diecie BARF. Zawierałaby 69% surowego mięsa, w tym kości, 14% warzyw, 9% podrobów, 4% owoców, do tego jeszcze 1% oleju rzepakowego/lnianego/innego i 3% ryżu, (w zależności od smaku karmy, ta z ryżem ważyłaby powiedzmy 1050g, a bez ryżu 1000g). Dałoby radę produkować taką karmę w domu, mając potrzebne narzędzia, pojemniki itp.? Dostałabym zezwolenie na produkcję? Czy taka karma by się sprzedawała(planuję celować w średnią/wyższą półkę)? Co sądzicie o moim pomyśle?
Zrobiłam już kilka porcji takiej karmy, mój psiak zjadł ze smakiem. Karma byłaby mrożona, do rozmrażania przed podaniem psu.