Ilość składników dowolna czyli dostosowana do gabarytów jubilata: - pieczywo tostowe (miękkie lub inne bez skórki) - pasztet podlaski - żółty ser - mortadela lub parówkowa - szprotki na wagę - gotowane warzywka( marcheweczki, pietruchy,brokułki,ect. w/g gustu) - suszona bazylia - masełko ewentualnie margarynka Wykonanie: Na tacy układamy odpowiednią ilość pieczywa (gabaryty!), następnie smarujemy pasztetem, posypujemy utartym serem, układamy pokrojona mortadelę lub parówkową - przykrywamy pieczywem smarujemy pasztetem, sypiemy serek, układamy warzywka- przykrywamy. Czynność powtarzamy aż do skutku czyli wyczerpania produktów. Na wierzchu powinny znaleźć się kromki pieczywa posmarowane pasztetem. Szproty z bazylią i masłem ucieramy na gładką masę i smarujemy tort po bokach. Ewentualnie można pokruszyć psie suchary i obsypać nimi boki tortu. Wierzch dekorujemy w/g uznania materiałami przyswajalnymi przez psi przewód pokarmowy.